Om oss

Tillsammans har vi 18 år i landslaget, deltagande i 4 OS, VM-guld, 14 EM-medaljer, 77 SM-guld och 11 Svenska rekord. Vi vill dela med oss av den erfarenhet vi samlat på oss under åren som elitidrottare och på så sätt hjälpa DIG till att nå dina mål!

Jennie Johansson

Grundare & Tränare

Ålder: 28
Bor: Stockholm
OS-deltagare: London 2012 & Rio 2016
Främsta meriter: VM guld & EM guld 50m bröstsim
Favoritsimsätt: Bröstsim, sprint
Intressen: Familj & vänner, resor, shopping, kaffe & naturen

Jag började simma som 10-åring i min hemstad Hedemora i södra Dalarna. Väldigt snabbt blev simningen favoritsporten och simhallen blev mitt andra hem. Jag tränade ca 4 gånger i veckan fram till jag var 17 år då jag vann mitt första junior SM guld . Det var efter det som jag bestämde mig för att ge simningen en ärlig chans, där tog mitt elitidrottande fart och vägen mot världstoppen startade på riktigt! Jag är väldigt glad att jag valde just simningen. Simningen har format mig till den personen jag är idag, gett mig vänner för livet och samtidigt gett mig ovärderliga erfarenheter.

Redan som 15åring började jag jobba som simlärare. Vid 25 års ålder började jag som masterstränare för min simklubb SK Neptun. Att lära någon att simma är en häftig känsla, simkunnighet är livsviktigt då simning kan rädda liv!

Genom mitt liv som elitidrottare har jag tagit mig igenom både framgångar och motgångar och lärt mig vad som krävs för att nå den absoluta världstoppen. Jag vill dela med mig av mina lärdomar från min resa och inspirera andra till att nå sina mål!

Simon Sjödin

Grundare & Tränare

Ålder: 30
Bor: Stockholm
OS-deltagare: Peking 2008 & Rio 2016
Främsta meriter: EM silver 200m Medley, EM brons 200m fjärilsim, 54 individuella SM guld & 7 Svenska rekord
Favoritsimsätt: Fjärilsim
Intressen: Följer favoritlaget AIK, dricker mycket kaffe.

Min resa startade i Vårby Gårds simhall när jag var 6år gammal. Tillsammans med min bror, Samba, plaskade vi runt i barnbassängen. Då hade jag ingen aning om att det skulle bli min livsstil de kommande 20 åren.

Parallellt med min elitsatsning började jag 2010 coacha Neptun Master. Att ge tillbaka till idrotten är viktigt och lärorikt på alla nivåer.

Simningen har lärt mig  mycket i livet. Hantera press, sätta upp mål, uppskatta framgång och även lista ut att gå vidare och hitta styrka efter ett misslyckande. Med Johansson/Sjödin vill vi bidra med kunskap och erfarenhet till simningens alla åldrar!